Neem direct contact op

Domotica

Domotica, ook wel huisautomatisering, is een term die steeds vaker gebruikt wordt door fabrikanten van technische producten. Deze technologie is een slimme toepassing voor bijvoorbeeld:

 • Het dimmen van de verlichting;
 • Het aan- en uitzetten van de verwarming;
 • Het in- en uitschakeling van het alarm

Domotica is niet alleen toepasbaar in woningen, maar ook voor kantoren en hotels. Alle aanwezige elektrische toepassingen zijn koppelbaar door het gebruik van geautomatiseerde sturing.

Domotica kunt u vergelijken met een ‘actie-reactie’-systeem. Er gebeurt iets op positie A, wat een reactie teweeg brengt op positie B. Een domotica systeem werkt met sensoren, actatoren en een controller. ­

De voorzieningen, die met domotica samen kunnen werken, zijn enorm divers. Denk hierbij aan verwarmingssystemen, airco-installaties, zonwering, verlichting en beveiligingssystemen. Maar ook huishoudelijke apparaten, zoals koffiezetters, koelkasten, magnetrons en ovens,.kunnen gekoppeld worden

Dali

DALI (Digital Adressable Lighting Interface) is ontwikkeld als een ­internationale standaard voor het intelligent beheren van verlichting. Met dit protocol in combinatie met een goed verlichtingssysteem heeft u ­uitgebreide mogelijkheden zoals:

 • Daglicht regelingen';
 • Dimmen van ­verlichting (als er geen verkeer of beweging is);
 • Slim verlichten;
 • Regelen van verlichtingssterkte;
 • Aanpassen van lichtkleuren (voor verschillende werkzaamheden en sferen).

DALI is een technisch intelligent systeem waarin verschillende componenten met ­elkaar communiceren. Deze communicatie is gericht op:

 • Aangename ­verlichting;
 • Energiebesparing;
 • Bedieningsgemak.

DALI is dé oplossing voor communicatie tussen verlichtingsarmaturen en alle DALI apparatuur die erop aangesloten zijn. Dit gebeurt door middel van een twee-weg communicatie. 

Casambi

Casambi kan overal worden toegepast. Casambi is een volledig draadloos systeem, waarin armaturen en andere apparaten rechtstreeks met elkaar communiceren. En zolang alles in het netwerk 'Casambiready' is werkt het. De configuratie wordt  afgehandeld via een app. Dit kan zelfs op afstand worden gedaan. Casambi is gebaseerd op Bluetooth Low Energy, zoals standaard wordt geleverd bij elke smartphone, tablet en smartwatch. De speciale Casambi-app, gratis beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten, biedt een hele tool-kit met bedieningsmogelijkheden. U kunt armaturen afzonderlijk of in groepen schakelen en dimmen, scènes en animaties maken, timers instellen en meer. Het is zelfs mogelijk om circadiaanse lichtschema's en dynamische lichtshows te maken. Ons circadiaanse ritme, of innerlijke biologische klok, reguleert onze energie, stemming en waak- slaapritme. Onze hersenen sturen dit ritme op basis van lichtsignalen uit onze omgeving. Casambi kan worden toegepast in ieder lichtsysteem. Veel verlichtingsproducten zijn in de tussentijd al 'Casambiready' of hebben een ingebouwde Casambimodule. 

Bloomlighting en Domotica

Wilt u meer weten over domotica, Dali en Casambi? In een persoonlijk gesprek leggen wij de werking graag uit en beantwoorden uw vragen. Wij zijn overtuigd van de  meerwaarde van DALI en Casambi en dat de voordelen hiervan eindeloos zijn. Neem gerust telefonisch contact op via 030 691 22 05 of vul ons contactformulier in.